Відзавтра у Луцьку вакцинуватимуть від дифтерії та правця, - Оксана Лєщинська

16:22, 13 сер. 2019
 
Відзавтра у Луцьку вакцинуватимуть від дифтерії та правця, - Оксана Лєщинська

Дошкільнятам і школярам отримати щеплення від дифтерії та правця можна буде від завтра. Про це кореспондентам Суспільного розповіла директорка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська. Каже: вакцину везуть з Івано-Франківська. Уся має відповідну сертифікацію.

До дитячої поліклініки Луцька Наталія Іванюк привела на щеплення дворічного сина Лук’яна. Мама хлопця каже: вакцинацію роблять не порушуючи календар профілактичних щеплень.

Наталія Іванюк, привела сина на щеплення: «Сьогодні прийшли дати щеплення від  КПК, бо готуємося іти до садочка. Я за щеплення, але правильне. Найгірше щеплення це 6 в 1 я вважаю. Таких я б не давала насправді. Краще було би так як за кордоном, щоб вони були роздільними, тоді більше було би людей які вакцинувались».

Привела на щеплення сина і лучанка Анастасія Мазурець. Жінка розповідає: готуються цього року іти у садочок. Там, каже, повідомили, що дитина повинна отримати обов’язкові профілактичні щеплення.

Анастасія Мазурець, привела сина на щеплення: «На даний час в екології на скільки багато хвороб, на скільки хвороб придуманих, спонтанно придуманих, тому потрібно робити щеплення».

Медсестра кабінету щеплень Анна Кичалюк показує, як зберігають вакцину.

Анна Кичалюк, медсестра кабінету щеплень: «Це термометр, який зберігає вакцину. Плюс два на градуснику. Далі гепатит, поліомієліт, дифтерія, дифтерія, правець і знизу гемофілійна інфекція зберігається  Батьків приходить дуже багато. Всі йдуть в школу, в садочок. Бо зараз у садочок  і в школу без щеплень не беруть. То всі батьки роблять щеплення. Починають з двох місяців маленьких прививати».

Олена Шилова, привела сина на щеплення: «Треба йти в садок, а зараз без щеплень не беруть. Я рахую, що такі хвороби, від яких дійсно потрібно щеплення. Проблема у нашій країні, що стається таке що я не впевнена у тих вакцинах, які вони роблять у лікарні, тому я купую. Якщо дійсно хороша вакцина, вона дорога. Вона вартує тисячу і більше».

Директорка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська каже:  вакцин для дітей зараз достатньо і вони - належної якості.

Оксана Лєщинська, директорка Луцької міської дитячої поліклініки: «В нас пішов перерозхід вакцини - дифтерії, правець, яка колеться з 6-7 років. В п’ятницю  по внутрішньому розподілу у межах Луцька до нас прийшло 20-ть доз. Сьогодні їде повна необхідна кількість з Івано-Франківська, санітарним транспортом. Із зберігаючим холодовим ланцюгом».

 

Зі слів Оксани Лєщинської, в поліклініці працює Центр профілактичних оглядів. Працівники проводять медичні огляди, вакцинацію та ревакцинацію дітей навчальних закладів міста.