Чемпіонці Ігор Нескорених Майї Москвич не придбали лук для тернувань

16:43, 12 сер. 2019
 
Чемпіонці Ігор Нескорених Майї Москвич не придбали лук для тернувань

Обіцяли допомогти з придбанням професійного лука, але слова не дотримали – так про волинських представників влади говорить дворазова чемпіонка “Ігор Нескорених” Майя Москвич. Волинянка, яка 2018-го в австралійському Сіднеї у стрільбі з лука здобула «золото» в індивідуальному та командному заліку, розповіла: навесні через  Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій звернулася в облдержадміністрацію з проханням посприяти у придбанні професійного лука.

Наприкінці жовтня 2018 дворазову  чемпіонку “Ігор Нескорених” у Луцьку зустрічали після змагань. Тоді, каже Майя Москвич, представники влади із ОДА обіцяли усіляку підтримку. Волинянка у Сіднеї перемогла індивідуально і в команді з двома атовцями Андрієм Усачем та Сергієм Шимчаком. Каже, хлопцям представники  Рівненської та Львівської облдержадміністрацій після повернення презентували професійні луки.

Майя Москвич, чемпіонка Ігор Нескорених 2018: «Професійний лук він орієнтовно 3 тисячі  євро коштує, тому що усі деталі закуповуються за кордоном. Хлопці мені сказали, що їм подарували адміністрації луки спортивні для того аби вони могли продовжувати тренуватися. Я написала лист не на адміністрацію, а на уповноваженого Президента у справах реабілітації учасників АТО Вадиму Свириденку. Я написала листа, а вони направили його на Волинь. Я спілкувалася із Ігорем Дмитришиним на цю тему. Він сказав, що шукаємо спонсора, але зачекай закінчення виборів. Спочатку одних, а там інших».

 Так і не дочекавшись дзвінка, розповідає спортсменка,  сама вирішила подзвонити Ігорю Дмитришину, начальнику відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Майя Москвич, чемпіонка Ігор Нескорених 2018: «Телефоную йому і кажу: ну, що вибори скінчилися. Він каже: да, ми там тобі лист написали: немає можливості поставити на баланс».

 Ігор Дмитришин прокоментував журналістам Суспільного: чому професійний лук  на Волині так і не придбали. 

Ігор Дмитришин, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації: «У Львові вручав тогочасний голова ОДА, але вручав лук за спонсорські кошти. В Рівному планували це зробити за спонсорські кошти. Ну, на жаль це не вдалося. Тому використаємо під це кошти бюджету. Мною підписаний лист на департамент фінансів ОДА із проханням виділити додаткові кошти в розмірі 90 тисяч гривень для закупівлі лука. За умови перевиконання обласного бюджету. Підготуємо звернення до обласної ради. Остаточне рішення приймають депутати».

Рівненчанин Андрій Усач, ЯКИЙ втратив ногу в боях за Луганський аеропорт, розповів, що стрільба з лука допомогла йому не зламатися психологічно. Нині, каже, знає про наміри Майї, створити на Волині секцію, де б цим видом спорту разом з усіма бажаючими займалися і ветерани АТО.

Андрій Усач, чемпіон Ігор Нескорених 2018: «Як без луку можна займатися стрільбою з лука? Не думаю, що для бюджету області це є такі великі кошти. Якщо немає такого виду спорту на Волині? Звичайно, що немає, якщо його не буде ніхто прогресувати та розвивати.