Волинський обласний музично-драматичний театр імені Т. Шевченка у спецпроєкті Суспільного «Театри України»

Волинський обласний музично-драматичний театр імені Т. Шевченка у спецпроєкті Суспільного «Театри України»

26 бер. 2021

До міжнародного Дня театру, команди регіональних філій Суспільного підготували міжпрограмні замальовки «Театри України». Це короткі відеорозповіді про театри кожного регіону з цікавими фактами з історії театрів, їхніх будівель, вистав.

Творча група суспільного мовника UA: ВОЛИНЬ розповіла про Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка, якому нещодавно виповнилось – 80.

Приміщення театру розташоване у центрі Луцька на Театральному майдані.

Вперше завіса театру відкрилася 29 лютого 1940 року. Глядачів зустрічали прем’єрою вистави «Платон Кречет» О. Є. Корнійчука.

Теперішню будівлю драмтеатру спроектувала 1965 року у Києві  архітекторка Олександра Крилова. 1970 року почалося будівництво театру, через 6 років його урочисто відкрили.

23 лютого 2006 року Волинському обласному музично-драматичному театру присвоєно почесне звання академічного.

         Читайте також: «Театр починається з …»: спецпроєкт UA: ВОЛИНЬ до Дня театру

 

Головний театр Волині має велику і камерну сцени. Мала камерна сцена вміщує 50 глядачів, велика розрахована на 775.

В репертуарі Волинського драмтеатру понад 40 вистав для дорослих і дітей. Нині у театрі працює 163 працівники, серед них: 40 акторів, 8 артистів балету, 19 артистів оркестру.

Відеозамальовки про театри України транслюватимуть на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного з 27 березня і протягом усієї весни.

Нагадаємо, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо КультураUA: ВОЛИНЬ входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Про найцікавіше – на діджитал-платформах UA: ВОЛИНЬ :