UA: ВОЛИНЬ розповість про вшанування медиків Волині почесною Відзнакою «Орден Святого Пантелеймона»

UA: ВОЛИНЬ розповість про вшанування медиків Волині почесною Відзнакою «Орден Святого Пантелеймона»

15 січ. 2021

Суспільний мовник Волині цьогоріч інформаційно підтримає соціальну ініціативу вшанування кращих медиків краю Відзнакою за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».  

Відзнака є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я.

«Сьогодні медичні працівники – на передовій боротьби з пандемією, працюють в непростих умовах реформ, іноді за відсутності найнеобхіднішого для надання якісних медичних послуг, а їх праця досі належним чином не оцінена державою і суспільством. Поміж волинських медиків є не лише провідні фахівці галузі, а й працівники, здатні на справжню самопожертву. Вважаю чудовою ініціативою відзначати цих людей, і усім нам висловити таким чином свою пацієнтську вдячність і людську шану. Окрім того, завдяки популяризації нагород, волиняни дізнаються про найкращих фахівців різних медичних спеціалізацій, більше довірятимуть своїм лікарям, і разом з прогресивними медиками сприятимуть ефективній реформі медичної галузі. Тож ми , безсумнівно, готові висвітлювати усі заходи, спрямовані на підтримку наших шановних медиків», — сказав продюсер UA: ВОЛИНЬ Костянтин Лоцман.
 

Із понеділка, 18 січня, представники Волинської регіональної ради Відзнаки у телерадіопроєкті «Радіодень» та гостьовій студії інформаційно-аналітичної телегодини «Сьогодні. Головне» розкажуть про історію Відзнаки, попередніх переможців та  умови участі у конкурсі. Пізніше, UA: ВОЛИНЬ інформуватиме  про претендентів на нагороду, обраних медичними закладами області. 

«Як медійна особа, я багато разів співпрацювала із Суспільним Волині у різних проєктах. Мовник завжди демонстрував чіткість, якість у роботі, взаєморозуміння і повагу до партнерів. Завдяки співпраці із Суспільним, медицина Волині у проєкті на фінансування Світовим банком,у розділі співпраці із медіа показала найвищий рейтинг із восьми регіонів», — зазначила секретарка та комунікаційниця Регіональної Ради Відзнаки Ольга Булковська.

Партнерство із соціальною ініціативою має на меті популяризацію професії медика, обрання та делегування кращих із кращих працівників охорони здоров’я краю, поборотися за визнання на всеукраїнському рівні.

«Цей проєкт соціальний і важливо, щоб у ньому взяли участь якомога більше звичайних медиків, які щодня сумлінно виконують свої обов’язки. Сподіваємось, що у співпраці із Суспільним, розповімо про тих людей, які дійсно заслуговують на цю Відзнаку, щоб нагорода була не призначеною, а обраною», — говорить Ольга Булковська.

Відзнака має тривалу історію. У 2009-му Міністерство охорони здоров’я запровадило в Україні заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя», яку вручали тим, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення. 

З часу заснування Відзнаки було нагороджено більше двадцяти видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства, серед яких такі визначні особистості, як М. Амосов (посмертно), О. Шалімов (посмертно), О. Лук’янова, Ю. Кундієв, Л. Пиріг, В. Мартинюк, Святійший Патріарх Філарет, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир Гузар та ін. 

Продовжуючи традицію нагородження, у 2017-му започатковано громадську Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона». 

 Відзнака присуджується у п’яти номінаціях: 

  • Найкращий лікар; 
  • Найкращий медичний працівник; 
  • Новатор охорони здоров’я; 
  • За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я; 
  • Взірець служіння суспільству.

 У 2018-му Поважна Рада запровадила нову Відзнаку для молоді - «Медаль Святого Пантелеймона» у трьох номінаціях:

  • За лікарське мистецтво»; 
  • За турботу і ласку до хворого; 
  • За наукові розробки в медицині.

У 2019-му ввели нову номінацію для іноземців: - «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України». 

Урочиста церемонія нагородження щорічно проходить 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.