Дебати на UA: ВОЛИНЬ: що обіцяли і про що дискутували кандидати на посаду міського голови Луцька Ігор Поліщук і Богдан Шиба

Дебати на UA: ВОЛИНЬ: що обіцяли і про що дискутували кандидати на посаду міського голови Луцька Ігор Поліщук і Богдан Шиба

13 лис. 2020

15 листопада у Луцьку відбудеться другий тур виборів на посаду міського голови. До події прикута увага громадськості, адже Луцьк більше трьох років без міського голови. Попередній чинний міський голова Луцька Микола Романюк помер у лютому 2017 року. За останніх три роки дочасних виборів у місті так і не відбулося. Верховна Рада України виборів Луцького міського голови не призначила. Повноваження Луцького міського голови виконує секретар Луцької міської ради.

12 листопада Суспільний мовник Волині  став майданчиком для діалогу кандидатів на посаду міського голови Луцька. Команда UA: ВОЛИНЬ запросила Ігоря Поліщука і Богдана Шибу взяти участь у проєкті «Виборчий округ. Дебати». Суспільне надало рівні умови для  дискусії, адже працює винятково в інтересах українських громадян і підзвітне тільки суспільству.

«Виборчий округ. Дебати» на Суспільному Волині відбувся, як і планувалося! Проєкт викликав жвавий інтерес у лучан. Про це свідчать цифри переглядів на цифрових платформах філії, а також шквал коментарів у соцмережах. Зазначу, що ми єдині в регіоні, хто запропонував кандидатам майданчик для дебатів. Цьому передувала копітка робота команди, яка спрацювала на всі сто!», — зазначив продюсер UA: ВОЛИНЬ Костянтин Лоцман.

Читайте також: На UA: ВОЛИНЬ стартував новий відбір регіональних проєктів «Створюй із Суспільним»

Крім того, Волинська філія Суспільного запропонувала роздавати трансляцію дебатів місцевим телеканалам. Пропозицією ніхто не скористався.


«Ми офіційно запросили обох кандидатів, і я хвилювалась, чи з’являться вони на ефір. Фактично, саме у студії Суспільного Волині відбулася їхня перша публічна зустріч та розмова. Якою вона вийшла - судити глядачам. Єдине, що зазначу: дебати вийшли інтелігентними», — розповідла ведуча проєкту Олена Чернуха.

На початку проєкту прозвучала інформація про повноваження міського голови, територіально-адміністративний устрій обласного центру, кількість населення. Далі відбулось знайомство з кандидатами та двохвилинні презентації їхніх передвиборчих програм.

Ігор Поліщук і Богдан Шиба розповіли власне бачення вирішення двох топ-проблем міста: подальшої долі Луцького центрального ринку та ліквідації смороду в обласному центрі.

Кандидати відповіли на запитання експертів: журналіста Центру журналістських розслідувань «Сила правди» Антона Бугайчука та голови правління Волинського відділення Комітету виборців України Юрія Кресака.

Від перехресних дебатів і запитань до опонента Ігор Поліщук відмовився, мотивуючи це тим, що Богдан Шиба вже обіймав посаду міського голови Луцька і його досягнення і стиль керівництва відомі загалу. Богдан Шиба скористався можливістю і задав три запитання конкуренту.

Крім телевізійного ефіру, глядачі могли переглянути «Виборчий округ. Дебати» онлайн на сайті філії або подивитись пряму трансляцію ефіру на фейсбук-сторінці Суспільне Волинь. Відео дискусії  доступне і на ютуб-каналі.

Нагадаємо, з 5 по 22 жовтня в ефірі телеканалу UA: ВОЛИНЬ вийшло 11 випусків проєкту «Виборчий округ. Місцеві» та 8 випусків «Виборчий округ. Місцеві на «Українському радіо. Луцьк» за участі кандидатів на посаду Луцького міського голови та кандидатів у депутати Луцької міської та Волинської обласної рад. З підсумками проєкту можна ознайомитися за посиланням.