UA: ВОЛИНЬ – інформаційний партнер фестивалю органної музики «LUCHESK ORGANUM»

UA: ВОЛИНЬ – інформаційний партнер фестивалю органної музики «LUCHESK ORGANUM»

10 вер. 2020

У неділю, 13 вересня, в межах Волинського міжнародного фестивалю органної музики «LUCHESK ORGANUM», у Кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла у Луцьку відбудеться концерт «Народжені вітром» за участі мистецького подружжя зі Львова ‒ Олени та Ігоря Мацелюхів. Суспільний мовник Волині – інформаційний партнер фестивалю.

У програмі недільного концерту ‒ твори Джона Ньютона в оранжуванні для органу Крістофера Пардіні, Едварда Ґріґа, Ференца Ліста, Жуля Массне, Пола Манса, Вітторіо Монті, Ежена Бозза́, Александра Ґільма́на, Йоганна Себастьяна Баха, Шарля Ґуно. Початок — о 16:00.

«Фестиваль органної музики «LUCHESK ORGANUM» —  це молодий статусний фестиваль, який популяризує класичну музику, що пережила століття. Цього року через карантин до Луцька не приїдуть іноземні виконавці, але лучани зможуть насолодитись виконавською майстерністю подружжя Мацелюхів зі Львова. Вони виконають сольні органні твори та ансамблі. Другий органний концерт фестивалю відбудеться у жовтні. Гратиме луцький органіст Петро Сухоцький», — розповів Сергій Єфімеко.

Анонс події звучатиме в передачі «Ранковий навігатор» UA: Українського радіо Луцьк та буде розміщений на цифрових платформах. Організатори і учасники фестивалю візьмуть участь у радіоефірах мовника.

«Поціновувачі органної музики давно з нетерпінням чекають цієї події. Суспільне Волині забезпечує інформаційний супровід мистецького заходу: запрошуємо усіх охочих послухати класичну органну музику. Анонсуємо концерт у ранковому радіоефірі та у соцмережах. На жаль, телевізійна служба не зможе висвітлити подію через переведення на тимчасову дистанційну роботу, але інші платформи використаємо максимально. Попри все, музика вічна, і мистецьке життя краю триває», — зазначив продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.

«В архівах телерадіокомпанії збережені записи унікальних концертів і знакових подій, організованих Волинською філармонією, де відображене музичне життя Луцька різних часів. Суспільне Волині наш основний партнер, рупор найвизначніших подій і передова телерадіокомпанія краю. Ми дуже вдячні мовнику за анонсування і висвітлення мистецьких подій Волині і завжди готові до співпраці з ним», — каже  директор Волинської обласної філармонії Сергій Єфіменко.

Концерт «Народжені вітром» відбудеться із дотриманням усіх карантинних вимог: вхід у захисних масках, збереження соціальної дистанції, обмежена кількість глядачів.

Нагадаємо, Суспільне Волині інформаційно підтримало літературно-мистецький фестиваль «Лісова пісня».

Переглянути передачі телеканалу UA: ВОЛИНЬ та слухати радіопередачі UA: Українське радіо Луцьк можна на сайті мовника онлайн

Частоти UA: Українське радіо Луцьк:

88,3 FM - Луцьк;

106,5 FM - Горохів;

91,8 FM - Ковель;

107,8 FM - Любешів;

100,3 FM - Нововолинськ;

100,4 FM - Цумань.