Суспільне Волині — інфопартнер літературно-мистецького фестивалю «Лісова пісня»

Суспільне Волині — інфопартнер літературно-мистецького фестивалю «Лісова пісня»

1 вер. 2020

4-6 вересня у Луцьку та у Ковельському районі відбудеться ХІХ Міжнародний літературно-мистецький фестиваль «Лісова пісня». Суспільний мовник Волині — інформаційний партнер заходу.

Організатори та учасники фестивалю стануть гостями радіопередачі «Радіодень» на UA: Українське радіо Луцьк, почути яку можна і на сайті мовника онлайн. Анонси Фестивальних заходів звучатимуть у радіорубриці «Ранковий навігатор». Запланована стрім-трансляція літературних читань із центрального парку Луцька на ютуб-каналі мовника.

«Лесин край, що в усі часи зрощує митців і плекає поезію, надихає письменників України та зарубіжжя, уже вкотре приймає авторів та шанувальників художнього слова. Суспільне Волині побуває на цих літературно-мистецьких заходах. Плануємо інформувати наших глядачів і слухачів про програму дійства, долучити усіх охочих послухати поезію Лесі Українки, сучасних волинських майстрів слова та ознайомитись із творчістю гостей фесту. Запросимо учасників на радіоефіри, будемо анонсувати заходи у «Ранковому навігаторі», висвітлюватимемо їх у новинах. Плануємо також трансляцію на нашому ютуб-каналі літературних читань у Центральному парку Луцька», — розповідає продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.

Фестиваль «Лісова пісня» відбувається на Волині з 2001 року з ініціативи Волинської обласної організації Національної спілки письменників України. Традиційно учасниками заходу були відомі письменники з різних куточків України, а також із Білорусі, Польщі, Болгарії, Чехії, Грузії. Цьогоріч, через карантин, крім українських митців, очікують лише гостей з Білорусі. Фестивальними локаціями стануть бібліотеки, навчальні заклади, музеї, парки Луцька та Ковельщини. Докладна програма фестивалю тут.

Місія фестивалю — привернення уваги до місць, де бувала Леся Українка та які надихали її на написання безсмертної «Лісової пісні».

Організатори: Волинська організація НСПУ, Департамент культури Луцької міської ради, Управління культури Волинської обласної держадміністрації.