Проблеми, озвучені в фільмі «Сто років ізоляції», обговорять в ефірі «Теми дня» Суспільного Волині

Проблеми, озвучені в фільмі «Сто років ізоляції», обговорять в ефірі «Теми дня» Суспільного Волині

13 лип. 2020

Сьогодні, 13 липня, о 18:00 в ефірі телеканалу UA: ВОЛИНЬ покажуть фільм-розслідування «Сто років ізоляції». Після стрічки, команда філії обговорить проблеми психіатричних лікарень і психоневрологічних інтернатів в локальному вечірньому токшоу «Тема дня». Початок програми — після регіональних новин о 19:20.

Читайте також: 20 нових проєктів для регіонального мовлення Суспільного запущені у виробництво

«Сто років ізоляції» — фільм-розслідування команди Суспільного. Прем’єра на UA: ПЕРШИЙ відбулася 30 червня. Стрічка показує зсередини систему психіатричних лікарень і психоневрологічних інтернатів. Журналісти викривають головну причину тривалого перебування пацієнтів у психіатричних лікарнях.

Читайте також: Повертаємо повагу до інституту виборів — Суспільне підтримує проєкт Руху ЧЕСНО

В прямому ефірі Волинської філії Суспільного йтиметься про медичну реформу у психіатрії. Участь у прямому ефірі візьмуть голова обласної ради Ірина Вахович та в.о. директора Волинської обласної психіатричної лікарні Людмила Юрко. Насамперед, планують обговорити проблеми лікарні в смт. Олика Ківерцівського району. Заклад працює у приміщенні пам’ятки архітектури державного значення — замку Радзивіллів. Це лікарня для хронічно хворих пацієнтів, які там проживають постійно. 

«Декілька років тому обласна рада планувала зробити із замку туристичний об’єкт, однак був спротив колективу лікарні, адже всі боялися залишитися без роботи. Також в Олиці був спалах коронавірусу: 75 хворих, 5 — померли. Тоді ж відбувся моніторинговий візит представника омбудсмена в області. Він прокоментує нам, що виявили. Крім того, плануємо з’ясувати як має змінюватися система таких закладів, як надавати допомогу людям, які не потребують госпіталізації, а лише соціальної допомоги, піклування і прийому препаратів», — анонсувала редакторка і ведуча «Теми дня» UA: ВОЛИНЬ Лариса Андрійчук.

Нагадаємо, упродовж цього року Суспільне впроваджує Концепцію регіонального мовлення на 2020–2021 роки, за якою всі філії працюватимуть як єдина міжрегіональна платформа.