Журналістські вишиванки на UA: ВОЛИНЬ

Журналістські вишиванки на UA: ВОЛИНЬ

20 тра. 2020

Щороку в третій четвер травня — День вишиванки. До Дня вишиванки команда Суспільного Волині підготувала низку коротких роликів для телебачення і діджитал-платформ. Це відео про вишиванки журналістів, ведучих та працівників UA: ВОЛИНЬ. Кожна історія, як і кожна вишиванка, — унікальна: вишита за період карантину, придбана під час імпровізованого весілля на Буковині, або ж одна з кількох десятків вишиванок родинної колекції.

«На Волині і, зокрема, у нашому колективі День вишиванки  – це не данина моді і не чергове свято у календарі. Це, насамперед, привід згадати, якого ми роду, і що нас об’єднує. Щороку ми цього дня одягаємо вишиванки і робимо колективне фото, заохочуємо приєднуватися наших глядачів і слухачів. Це уже одна з наших традицій. Цього року ми вирішили розповісти широкому загалу, що для кожного з нас означає вишиванка. Адже у нас є цікаві родинні історії, звичаї і традиції, маємо власний погляд на значення вишиванки як засобу самоідентифікації, як атрибуту приналежності до української нації, як своєрідного генетичного коду. Саме про це наш спецпроект»,— зазначає продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.

 

 

«Усі історії різні, вишиванки теж, як і люди. Але вишиванка нас об’єднує, це національне надбання кожного регіону. Хочемо донести, що вишиванка це не лише атрибут «святкових чиновників» і одягати її можна і треба не лише у День Незалежності»,— розповів лінійний продюсер UA: ВОЛИНЬ Влад Зінкевич.

Колоритні відеоісторії транслюватимуться в ефірі телеканалу UA: ВОЛИНЬ 20 і 21 травня та стануть частиною марафону «Код нації: вишиванка об’єднує», ініційованого колегами із Суспільного Буковини. Діджитал-версію побачать підписники Facebook-сторінки мовника. Крім цього, для цієї платформи розробили ще й жартівливі відео із миттєвим віртуальним «переодяганням» у вишиванки на робочих місцях працівників філії.