UA: ВОЛИНЬ під час карантину транслюватиме недільне Богослужіння

UA: ВОЛИНЬ під час карантину транслюватиме недільне Богослужіння

20 бер. 2020

22 березня із 10:00 до 12:00 Суспільний мовник Волині UA: ВОЛИНЬ наживо транслюватиме на власних цифрових платформах (Facebook-сторінці та Youtube каналі) Літургію зі Свято-Троїцького Кафедрального Собору ПЦУ, що в місті Луцьку.

Можливість ретрансляції у digital буде для всіх регіональних мовників Суспільного.

За рішенням керівництва єпархії, Літургія відбуватимуться на подвір’ї храму. За бажанням, віряни зможуть зайти в середину, але не більше десяти осіб одночасно.

Телеоператор UA: ВОЛИНЬ працюватиме в захисних рукавичках та масці і вестиме зйомку з балкону собору. Забезпечуватимуть трансляцію і стежитимуть за якістю сигналу продюсер філії Костянтин Лоцман, представники інженерної та digital-служб, які теж перебуватимуть на подвір’ї церкви.

«В умовах карантину суспільний мовник Волині намагається повноцінно інформувати  краян про всі важливі події. Можливо така трансляція допоможе волинянам відчути присутність на Службі Божій, зміцнитись духовно не виходячи з дому і не наражаючись на небезпеку», — розповів продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.

«Церква, як духовна лікарня, не може припиняти свою діяльність. Інша річ — в яких формах ця діяльність може проводитись, щоб не порушувати карантинні заходи, які встановила держава. В храмах одночасно не може бути більше 10 осіб і ми думаємо над тим, щоб Богослужіння не припинялись, а людина могла забезпечити свої духовні потреби не хвилюючись за свою безпеку. Одна з таких форм — це богослужіння онлайн . Волинський Суспільний мовник люб’язно запропонував провести таку трансляцію. Це відповідальний крок телерадіокомпанії, який свідчить про розуміння медійниками необхідності духовної опіки і підтримки. Адже відчуття того, що Господь з нами, допомагає долати паніку і страх, а це дуже важливо у боротьбі з цією недугою», — зазначив протоієрей Віталій Собко, прессекретар Волинської єпархії Православної Церкви України.

В телевізійному ефірі телеканал UA:ВОЛИНЬ 22 березня з 9:30 до 11:00 покаже трансляцію закритого Богослужіння, яке зніматимуть чернівецькі колеги, і поділяться сигналом з іншими регіональними філіями.

Нагадаємо, Суспільний мовник запустив щоденний міжплатформовий марафон «На карантині». На прямий ефір у київську студію щодня запрошують галузевих експертів, представників влади та посадовців. Також під час марафону журналісти регіональних філій включаються в загальнонаціональний ефір, аби докладніше розповідати про життя в умовах карантину різних областей.