Хто і як дбає про безпеку в громадах — другий випуск токшоу «Як справи?»

Хто і як дбає про безпеку в громадах — другий випуск токшоу «Як справи?»

18 бер. 2024

Хто такі шерифи громад і чим вони відрізняються від дільничних офіцерів поліції? Де працюють добровільні пожежні формування? Хто і як розміновує деокуповані території? Які загалом сьогодні в Україні є форми підтримки безпеки в громадах і наскільки вони ефективні — дивіться у новому випуску токшоу про громади та для громад «Як справи?» 18 березня о 21:00 на Суспільне Новини, Суспільне Крим та всіх місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Луцьк, Суспільне Черкаси, Суспільне Херсон тощо).

Читайте також: Ми маємо показувати якісний і ціннісний контент там, де є діти і молодь, — Вікторія Мурована

«Ми ставили собі за мету показати, як працюють над безпекою громад і у прифронтових чи прикордонних громадах, і в умовно тилових областях. Перед ними різні виклики: небезпека від мін, пожежі чи побутові випадки, кримінал чи дрібне хуліганство — хто має запобігти, вберегти, до кого звертатися по допомогу? До розмови запросили гостей та експертів з різних куточків України, сподіваємося, дискусія у студії буде предметною і корисною для громад», — зазначила шеф-редакторка токшоу «Як справи?» Ольга Кутишенко.

До студії проєкту запросили керівника управління регіональної політики Міністерства внутрішніх справ України (2022–2023 рр.), заступника голови міжвідомчої робочої групи з підготовки Національної концепції «Безпечна громада» Віталія Загайного, поліцейську офіцерку Львівської громади Анну Мороз, директорку ГО «Інформаційний ресурсний центр “Правовий простір”», керівницю проєкту «Шерифи для нових громад» Наталю Бімбірайте

Ведучий токшоу Віктор Дяченко і гості студії спілкуватимуться онлайн з поліцейськими офіцерами громад із Запоріжжя та Черкащини, а також почують досвід добровільної пожежної команди з Київщини, проаналізують тему безпеки у громадах на прикладі матеріалів, які зібрали місцеві команди Суспільного з Херсону, Волині та Чернігова. 

«Ми прагнемо якнайдетальніше розглянути питання, які важливі для громад. Завжди цінно мати уявлення, як ті чи інші події впливають на життя людей конкретних містечок і сіл. Тому  діліться своїми історіями з місцевими командами Суспільного, щоб їх почула вся країна», — каже ведучий токшоу «Як справи?» Віктор Дяченко.

Читайте також: Прем’єра спецпроєкту «Щоденник Шевченка» на Радіо Культура

Нагадаємо, у березні на Суспільному стартувало токшоу «Як справи?» — про виклики та досвід громад України під час повномасштабної війни. Це реальні історії та рішення, напрацьовані жителями окремих громад, які заслуговують бути почутими на загальнонаціональному рівні.  Всього заплановано 12 випусків токшоу. 

Токшоу «Як справи?» — продовження роботи команди Суспільного у громадах України. Торік у п’яти містах п’яти регіонів, де тривали пошуки гіперлокальних кореспондентів у 2023 році, — на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Полтавщині та Дніпропетровщині, — Суспільне записало випуски телевізійного токшоу «Голос Громад»

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Фото — Анна Срогий