Фестиваль «Смаковиця по-володимирськи» пройде за медіапідтримки UA: ВОЛИНЬ

Фестиваль «Смаковиця по-володимирськи» пройде за медіапідтримки UA: ВОЛИНЬ

12 вер. 2019

15 вересня у місті Володимир-Волинський вчетверте відбудеться гастрономічний фестиваль «Смаковиця по-володимирськи».

Це некомерційний проект, спрямований на популяризацію кулінарних традицій регіону.

UA: ВОЛИНЬ – медіапартнер заходу. Напередодні свята, організтори і учасники фесту стануть гостями ранкових шоу UA: Українське радіо Луцьк та телеканалу  UA: ВОЛИНЬ. Анонс події звучатиме у телевізійній ранковій рубриці «Афіша дня». Про кулінарні традиції краю і фестивальні активності  йтиметься у телерадіопроєкті «Радіодень». Про найцікавіше з фестивальних локацій поінформують журналісти служби новин.

«На Волині культ смачної їжі був завжди. На свята наші господині традиційно змагаються в кулінарній майстерності, і якщо на столі немає …надцять страв , то «немає, що їсти» (ред. сміється). Та й у повсякденному житті – не салом єдиним... Українська кухня – невід’ємна складова нашої культури та історії. На фестивалі «Смаковиця по-володимирськи» можна буде не лише відвести душу, поласувавши місцевими смаколиками, а й взяти участь у різних майстер-класах та забавах. Суспільний мовник запросить усіх охочих та покаже і розкаже, як усе відбувалося: у ранкових телеефірах, у радіодні, афіші дня та у випусках новин. Має бути атмосферно, колоритно і душевно, тож якщо ви ще не були у Володимирі-Волинському, «Смаковиця» – прекрасна нагода відвідати древнє місто гостинних людей», — ділиться продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.

«Суспільнй мовник Волині сумлінно і відповідально ставиться до інформаційних партнерств. Ми дуже раді вдруге запросити команду UA: ВОЛИНЬ до співпраці. Це чудовий медіамайданчик для популяризації цікавих заходів регіону. Щороку гастрофестиваль має свої особливості і цьогоріч організатори теж намагатимуться здивувати відвідувачів цікавими активностями. Приємно, що за сприяння Суспільного про наш масштабний, як для Володимира-Волинського, захід дізнається вся Волинська область і його зможуть відвідати ті, хто можливо, ніколи раніше і не чув про нього»,зазначила радниця міського голови міста Володимир-Волинський Юлія Ховайло.

Фестиваль «Смаковиця по-володимирськи» традиційно проходитиме у форматі народних гулянь і в такий спосіб промотуватиме кулінарні традиції регіону. На мешканців і гостей міста очікує багато кулінарних майстер-класів, дегустацій, кулінарних батлів, фотозон та розваг.

У програмі фестивалю – частування національними українськими стравами, змагання та конкурси. На захід запрошені  найдосвідченіші кухарі, які залюбки ділитимуться своїми знаннями та завжди готові відповісти на будь-яке питання від найбільш допитливих. На святі гурманів виступлять відомі ресторатори.

Четвертий гастрономічний фестиваль «Смаковиця по-володимирськи» разом із популярними телеканалами, журналістами, громадськими діячами і просто небайдужими людьми підтримує акцію  #borschtUA і запрошує кулінарів ділитися секретами приготування апетитного українського борщу. Любителі борщу почують історії, які доводять національну ідентичність цієї української страви, дізнаються, що таке «індекс борщу» і що можна купити на аукціоні за фестивальну валюту «борщики», зможуть зробити фото на «борщових» фотозонах, посмакувати унікальними додатками до борщу, послухати перлини народної творчості про борщ.

Також в «меню» свята: найсмачніші страви від кращих кухарів міста (і не тільки!), порція гарного настрою для людей зі «смачними» прізвищами, безпрограшна лотерея, ярмарок хенд-мейду, дитячий конкурс «Юний кулінар» концертно-розважальна програма для дітей та дорослих, аукціон для справжніх господарів.

Традиційно між собою змагатимуться торговельні заклади і гастрономічні бренди. Цього року свої унікальні страви представлять 10 закладів ресторанного господарства Володимира-Волинського. Оцінювати їх буде професійне журі. Крім того, кожен зможе знайти в меню страву на грилі, яка дійсно його вразить.

Приємний плюс фестивалю – розважальна програма, торгові ряди, сувеніри, святковий ярмарок. А під музичний супровід творчих колективів міста страви стануть ще смачнішими.

На окремих локаціях –  кулінарні посиденьки, цікаві розмови на креативній галявині, частування кулішем та варениками, вікторини, призи, розваги та багато чого «смачненького». А на десерт – виступ гурту «Давня казка».

Місце проведення – парк «Слов’янський». Вхід на територію – безкоштовний.

Організатор фестивалю – виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради.