Суспільний мовник Волині розповість про фестиваль «Князівський бенкет»

Суспільний мовник Волині розповість про фестиваль «Князівський бенкет»

15 сер. 2019

25 серпня в рамках відзначення 590-ї річниці з’їзду європейських монархів у Луцьку уже вчетверте відбуватиметься фестиваль середньовічного духу  «Князівський бенкет». 

Гості фестивалю матимуть змогу ознайомитись із буденним і святковим життям міщан, лицарськими боями, забавами, взяти участь у майстер-класах з традиційних ремесел, а також скуштувати страви середньовічної кухні.

Суспільний мовник Волині не залишається осторонь колоритного дійства і надає медіапідтримку заходу. Організатори і учасники фестивалю стануть гостями ранкового шоу та передачі «Радіодень». Анонси події звучатимуть у ранковій телерубриці «Афіша дня». Фестивальні сувеніри будуть розіграні серед глядачів та радіослухачів UA: ВОЛИНЬ. Про найцікавіше розповість служба новин Волинської філії Суспільного.

«Князівський бенкет» – це, з телевізійної точки зору, захід, про який надважливо розповідати, оскільки це і є Луцьк та Волинь, це наша історія у зручному форматі для сучасної людини. Волинська філія Суспільного бере на себе цю місію і у теле- та радіоетерах ми передамо дух середньовічного Луцька. Будуть задіяні усі платформи, що дасть змогу команді UA: ВОЛИНЬ та «Князівському бенкету» максимально взаємодіяти з аудиторією. Середньовічні танці, страви, обряди та побут, історичні реконструкції – ви відчуєте це навіть дивлячись та слухаючи ефіри з мобільного. Варто лише стежити за ефірами телеканалу та UA: Українське радіо Луцьк», — розповідає телепродюсер UA: ВОЛИНЬ Влад Зінкевич.

Щороку фестиваль відбувається на площі перед Луцьким замком. У зв’язку з відзначенням цьогоріч 590-ї річниці з’їзду європейських монархів,  фестиваль розширює програму, збільшує кількість локацій та загальну площу дійства.

Яскраву ходу центральними вулицями міста, очолить сам князь Вітовт. Його свита – могутні лицарі, мужні вершники і, звичайно ж, прекрасні дами – допоможуть глядачам поринути у Середньовіччя. Лицарський фестиваль знаменуватиме початок туристичного сезону в місті.

Під час фестивалю також відбудеться традиційний конкурс на краще середньовічне вбрання у трьох номінаціях: жіноче, чоловіче та дитяче вбрання. Переможців очікують приємні подарунки.

Урочиста хода розпочнеться о 16:00 годині з Театрального майдану.

Також у програмі:

  •   середньовічна кухня та княжий мед;
  •   вогняне шоу та енергійна музика;
  •   танці, ігри та розваги;
  •   лицарські турніри;
  •   середньовічний "показ мод";
  •   шоу наїзників.

Нагадаємо, цьогоріч Суспільний мовник Волині став генеральним партнером фестивалю «Бандерштат».