UA: ВОЛИНЬ зустрічатиме “Світанок Світязя – 2019”

UA: ВОЛИНЬ зустрічатиме “Світанок Світязя – 2019”

7 сер. 2019

9–10 серпня з нагоди Європейських днів добросусідства в Шацькому національному парку відбудеться екомарафон "Світанок Світязя – 2019"Це перший на Волині марафонський забіг та заїзд лижеролерів на дистанції понад 42 км. UA: ВОЛИНЬ — інформаційний партнер екомарафону. 

Крім популяризації здорового способу життя, організатори екомарафону мають на меті презентацію привабливих туристичних маршрутів. Головне гасло змагання: "Відпочивай активно й збережи екосистему!"

У межах екомарафону заплановано перший в Україні пробіг по воді 400 м, дитячі пробіги по воді 100 м, півмарафон, естафету та біг по шосе 5 км.

А другого дня екомарафону відбудеться "Пробіг Полісся — перший польсько-український транскордонний пробіг", учасники якого стартуватимуть у Польщі, а фінішуватимуть — в Україні. 

Організатори та учасники заходу візьмуть участь у ранкових ефірах телеканалу UA: ВОЛИНЬ та UA: Українське радіо Луцьк. Докладніше про екомарафон слухачі дізнаються в радіопередачі "Радіодень. Луцьк". Стрім забігу планують транслювати наживо на фейсбук-сторінці Волинської філії Суспільного.

Команда UA: ВОЛИНЬ також візьме участь у марафонському забігові, про що розповіла в проморолику.

Спробувати свої сили на півмарафонській дистанції вирішили інженери ефіру Володимир Ярош та Андрій Глушко. 

"Партнерство Волинської філії Суспільного з такими заходами вважаю дуже позивним, адже це популяризація бігу й здорового способу життя. Обіцяють мальовничу трасу зі стартом на світанку. Хочу випробувати себе, оцінити свої сили для участі в майбутніх забігах”, — ділиться провідний інженер ефіру UA: ВОЛИНЬ та учасник екомарафону Володимир Ярош.

"Колектив UA: ВОЛИНЬ — це унікальні особистості зі своїми принципами та захопленнями. Ми не вперше співпрацюємо з екомарафоном "Світанок Світязя", проте лише цього року одні з учасників — мої колеги й товариші, Володимир Ярош та Андрій Глушко, долатимуть дистанцію під знаменами Суспільного. Ось що є брендом нашого телеканалу — люди, які тут працюють”, — зазначає телепродюсер UA: ВОЛИНЬ Влад Зінкевич. 

Нагадаємо, 2–4 серпня Волинська філія UA: Суспільне мовлення була генеральним інформаційним партнером ХІІІ фестивалю українського духу  "Бандерштат" і надала можливість транслювати наживо концерти фестивалю двадцятьом філіям Суспільного по всій Україні.

 

Екомарафон "Світанок Світязя" — спільна ініціатива Федерації біатлону Волині, Федерації легкої атлетики Волинської області, Федерації поліатлону України, Шацького лісового коледжу, Шацького національного природного парку, Спортивного Клубу "Ковель", OTK "Rzeźnik" (Товариства жертв тренера Кляуса "Резун") та Chelmbiega ("Хелмбігає") в співпраці з адміністрацією Шацького району (Україна) та гміною Воля Ухруська Володавського повіту (Польща) в межах Європейських днів добросусідства.