UA: ВОЛИНЬ відзначатиме день народження Володимира-Волинського

UA: ВОЛИНЬ відзначатиме день народження Володимира-Волинського

25 лип. 2019

27-28 липня древній Володимир-Волинський відзначатиме свій день народження. Цьогоріч княжому місту виповнюється 1031 рік, адже саме 988-им роком датована перша літописна згадка про Володимир.

Святкування за традицією розраховане на найширшу аудиторію - мешканців і гостей міста очікують яскраві конкурси, спортивно-ігрові заходи, організація дитячих розваг, концерти художніх колективів, а також виступи естрадних виконавців та гуртів, ансамблів та оркестрів, офіційне привітання міського голови та урочисті нагородження найкращих.

Суспільний мовник Волині – інформаційний партнер події. Члени оргкомітету святкувань запрошені на ранкові ефіри UA: ВОЛИНЬ та  UA: Українське радіо Луцьк. Докладніше про насичену програму святкувань йтиметься у радіопередачі «Радіодень. Луцьк». Під час проведення заходів у місті працюватиме інформаційна група суспільного мовника. Анонси події будуть розміщення в тематичних теле- і радіорубриках та на цифрових платформах мовника. 

"У святкові дні очікується багато гостей, зокрема з міст-побратимів та міст України, із якими Володимир-Волинський підтримує партнерські стосунки. На гостей чекає насичена програма заходів — кожен зможе обрати те, що йому до смаку", – зазначила голова організаційного комітету Лариса Кулікова.

«Суспільний мовник Волині свідомо виходить за межі Луцька. Ми працюємо для людей, розповідаємо про їхні будні і свята, радіємо разом із земляками. Наша команда завжди намагається інформаційно підтримати важливі події в житті районних центрів, міст, містечок і сіл краю. Цього разу це день народження старовинного міста Володимира – Волинського, оповитого серпанком легенд і старовини. Без згадок про минувшину, важко прогнозувати майбутнє, тому важливо знати і поважати свій історичний спадок, своє коріння. А ще краяни повинні знати про успіхи і досягнення земляків-сучасників, їхні навички , таланти і вміння. Мати можливість просто поспілкуватись, згадати минуле і поділитись планами на майбутнє. Про все це і розповість суспільний мовник Волині у репортажах зі святкування  1031-ї річниці Володимира- Волинського»,ділиться продюсер UA: ВОЛИНЬ Костянтин Лоцман.

День народження Володимира-Волинського розпочнеться 27 липня з фізичної розминки. Увага мешканців і гостей буде прикута до легкоатлетичного пробігу "Вулицями міста", що стане іспитом на здоров’я і фізичну витривалість для активних дорослих і маленьких містян. 

О 10:00 в культурно-мистецькому центрі NGO "Creative Studio" проведе конкурс "Місто-пазл" на швидкісне збирання пазлів та презентацію унікальної мапи Володимира-Волинського.

Для любителів пограти в комп”ютерні ігри відбудеться кіберспортивний турнір "FIFA - 2019" (10:30 в КМЦ).

Всеукраїнські змагання зі стрибків у висоту "Володимирські висоти" зберуть спортсменів о 13:00 на площі Героїв. Змагатимуться кращі легкоатлети України, учасники та призери європейських змагань.

О 14:00 вболівальників та поціновувачів футболу запросять на стадіон “Олімп” на турнір між командами 50+ із Володимира-Волинського, Ковеля, Луцька.

О 18:00 біля КМЦ відбудеться свято "золотих" подружніх пар. За словами організаторів, його мета – зробити приємність родинам, які прожили разом багато років. Подружжя згадають день свого весілля, поділяться секретами довгого шлюбу та рецептами сімейного щастя.

У вечірній програмі  о 19:00 - вечірка "Кому за..." під супровід духових оркестрів. Звучатимуть відомі багатьом пісні, які  допоможуть поринути в минуле. Традиційно ретро-вечірка у Володимирі-Волинському- це не просто танці, а ще й душевні посиденьки з друзями.

Завершить розважальну програму першого дня святкування "Українська дискотека" у парку "Слов”янський".

28 липня гостей запрошує традиційний виставковий ярмарок «Володимирський узвіз». Відвідувачі зможуть сфотографуватись на фоні фотозон закладів освіти, відвідати виставку товарів місцевих товаровиробників,  книжковий ярмарок, святкову торгівля сувенірною продукцією, вернісаж картин Міжнародного пленеру художників “Колорит”, зануритися в минуле на локації “Алея спогадів” (початок о 10:00 у сквері біля історичного музею).

Бажаючі похизуватись своїми чотирилапими друзями зможуть це зробити під час обласної виставки мисливських собак, що відбудеться о 9:00 у сквері біля ЗОШ №2. 

О 10:30 на площі Героїв відбудуться змагання з гри Бочча для людей з обмеженими можливостями. Змагання орієнтовані на осіб з ураженням опорно-рухового апарату і направлені на залучення маломобільних груп населення до активного способу життя. 

Офіційні заходи розпочнуться о 10:30. Після зустрічі офіційних делегацій, які прибудуть на святкування, відбудеться покладання квітів до обеліску Слави і дошки Пам”яті загиблим воїнам АТО . У сквері біля історичного музею розпочнуться урочистості. 

Свято продовжиться концертом за участі народного аматорського ансамблю народної пісні "Розмай", ансамблю народної музики "Володимирські музики", квартету "Родослав", народного аматорського жіночого вокального ансамблю "Мелодія" Ратнівського районного будинку культури, народного аматорського ансамблю народної музики "Награш" міста Ковеля у в сквері біля історичного музею (початок о 13:00). А о 15:00 володимирчани і гості міста зможуть побачити виступ "срібного" призера проекту "Голос. Діти" Ярослава Карпука. 

Дитяча розважальна програма розпочнеться о 10:00 біля КМЦ виступами ансамблю бального танцю "Колорит", вихованців секції художньої гімнастики ДЮСШ, солістів ансамблю сучасного бального танцю "Стар-Лайт" Романа Боярчука та Ярини Шуляр, зразкового ансамблю народного танцю "Веселка", народної студії вокального співу "Лодомир" та інших творчих колективів.

Також на наймолодших учасників свята чекатимуть виступи учасників конкурсу "Веселі нотки", колективу сучасного естрадного танцю "Тіп-Топ", студії свята "Карамболь" (м.Луцьк), казкове містечко,парад дитячих візочків, спортивна галявина (настільні ігри, розваги), перегони на гіроскутерах,майстер-клас танцювальної фітнес-програми "Zumba", нагородження переможців конкурсу дитячих малюнків, дефіле дітей у шкільній формі з рюкзаками, живі статуї, ходулісти театру "Галатея" (м.Рівне).

Упродовж дня у місті працюватимуть локації "Сквер біля вулиці Небесної Сотні", "Креативна галявина", "Кава Авеню", "Біля торгового центру «Роксолана»" для поціновувачів поезії та любителів класичної, духової, середньовічної і сучасної музики. А пішохідні прогулянки містом "Перлини княжого граду" ознайомлять гостей з історією та сучасністю Володимира- Волинського.

Завершиться святкування концертом за участю виконавців та гуртів, хедлайнером якого стане Ivan NAVI.