UA: ВОЛИНЬ мовитиме із фестивалю

UA: ВОЛИНЬ мовитиме із фестивалю "Бандерштат-2019"

24 лип. 2019

Тринадцятий за ліком "Бандерштат" традиційно відбудеться в перші вихідні серпня. Фестиваль українського духу проходитиме в селі Рованці (15 хв пішої ходи від центру Луцька) та триватиме з 2 по 4 серпня. Суспільний мовник Волині — генеральний інформаційний партнер заходу.

Цього року фестиваль матиме дещо змінений формат: організатори вирішили повернутися до початкової ідеї проведення "Бандерштату" — створити майданчик для дискусій, атмосферу відродження українського духу та формулювання нових сенсів існування нашої країни.

"Бандерштат” це насамперед ідейний фестиваль. Музика мала бути фоном і приємним бонусом. Останній час ми дотримувалися тенденцій фестивального ринку, робили три музичні сцени, на яких виступало щороку понад шістдесят виконавців, але така насичена програма дещо зміщувала акценти. Цього року вирішили повернутися до змістового наповнення. Музичних фестивалів в Україні багато, а фестиваль українського духу лише один, і нам важливо не втрачати своєї ідентичності та пам’ятати, заради чого ми збираємося", — розповіла виконавча директорка фестивалю Мар’яна Коваль.

За словами продюсера Волинської філії Суспільного Костянтина Лоцмана, як і минулого року, на "Бандерштаті" працюватиме виїзна радіостудія UA: Українське радіо Луцьк. Також буде залучена пересувна телевізійна станція, що забезпечить пряму трансляцію концертів 3 та 4 серпня з 19:30 до 23:00. Стрім трансляції відбуватиметься на фейсбук-сторінках UA: ВОЛИНЬ та UA: Українське радіо Луцьк. Виступи, що не увійдуть до трансляції наживо, будуть записані й адаптовані до телеверсії фестивалю.

"Відомий в Україні та за її межами фестиваль українського духу незабаром знову збере тисячі людей у Луцьку. "Бандерштат" — це вже український бренд і артвізитівка нашого краю. Тож закономірно, що Суспільний мовник Волині широко висвітлює цю просвітницько-музичну подію. Цього року UA: ВОЛИНЬ генеральний інформаційний партнер одного з найпотужніших патріотичних заходів, що об’єднує Україну, пропагує українську культуру, цінності нації й здоровий спосіб життя. Репортажі з "Бандерштату" ми подаватимемо в новинах, учасників фестивалю запрошуватимемо до студії ранкового шоу. "Бандерштат" — це рух вперед і постійне вдосконалення. Щоразу краща сцена, кращий звук, різноманітніша програма й тому дедалі учасників, гостей і глядачів. UA: ВОЛИНЬ радо долучиться, аби розширити аудиторію фесту та зацікавити молодь в усіх регіонах", — зазначає продюсер UA: ВОЛИНЬ Костянтин Лоцман.

На фестивалі діятиме понад тридцять тематичних майданчиків: музична сцена, вечірня акустична ватра, табір УПА гутірки, літературна сцена, фудкорт, ніч українського кіно, спортивні змагання, дитяче містечко, ярмарок українських майстрів, майстер-класи тощо.

На музичній сцені виступлять українські гурти Бумбокс, Тартак, Kozak System, Один в каное, Vivienne Mort, Space of Variations, KARNA, Epolets, Qarpa, Роллікс, Фіолет, Жадан і Собаки, FliT, BAKENBARDY, DETACH, гурт [O], а також Dj Tapolsky, Dan Alien, Святослав Бойко (фронтмен гурту Широкий Лан) та Сергій Василюк (фротмен гурту Тінь Сонця).

Гутіркова сцена "Бандерштату" традиційно стане головним дискусійним майданчиком. Однією зі спікерок буде Яніна Соколова — українська телеведуча, журналістка, засновниця проєкту "Я, Ніна". Відбудеться зустріч із представником ініціативної групи "Хто замовив Катю Гандзюк?" Сергієм Стерненком. Заплановано дискусію з представниками екологічного руху "Let’s do it, Ukraine!" та іншими спікерами. Почесними гостями гутірок будуть ветерани УПА. 

У літературних ранкуваннях візьмуть участь майстри слова: Ірена Карпа, Юрій Іздрик, Олександр Ірванець, Павло Коробчук, Олександра Гонтар, Макс Кідрук та інші.

Працюватиме кінотеатр просто неба. Гостям покажуть нові українські стрічки.

Неодмінною частиною "Бандерштату" є спорт. Фестивальні ранки розпочинатимуться заняттям із йоги з Христиною Губською. 

А для найменших відвідувачів влаштують дитяче містечко з водними розвагами, настільними іграми, рукоділлям, малюванням тощо. 

Також у програмі фестивалю— парад повітряних куль, флешмоб, патріотичне тату, арттерапія, алея громадських організацій, нічний хоррор-квест та екскурсії містом.

Вхід для учасників бойових дій, людей з інвалідністю та дітей до 12 років — вільний.

 

Партнерами фестивалю українського духу "Бандерштат-2019" є Міністерство культури України (конкурс "Малі міста — великі враження"), Луцька міська рада та Боратинська об’єднана територіальна громада.