Документальний проєкт Суспільного «Видимі» — на Суспільне Луцьк

Документальний проєкт Суспільного «Видимі» — на Суспільне Луцьк

26 вер. 2023

10 історій про рівність та єдність українок і українців, які змінюють країну, — від 26 вересня дивіться документальний проєкт команди телеканалу Суспільне Культура «Видимі» щобудня о 22:45 на місцевих телеканалах Суспільного. 

Проєкт доступний для перегляду на ютуб-каналі Cуспільне Культура.

Читай також: Чи повернуться? Суспільне зняло фільм «Домівка на спині» про українських біженців

За словами шеф-редакторки проєкту Таїсії Кутузової, проєкт «Видимі» — це можливість для Суспільного показати, а для української аудиторії — побачити історії людей, чиї голоси ми раніше рідко чули, — жінок і чоловіків, яким досі доводиться боротись за свої базові права. 

Життя кожного з героїв «Видимих» змінилося під час війни: вони пішли до війська, документують воєнні злочини, волонтерять, підтримують ветеранські ініціативи, борються за рівні права і створюють український контент. Вони працюють задля перемоги та борються за життя у демократичному суспільстві, де права людини — понад усе. Одна з героїнь проєкту, Леся Лаврєнова, з 12 років відчувала себе не у своєму тілі. Вона пішла служити у військо з надією, що це допоможе їй прийняти свою біологічну стать, але виявилось, що це неможливо. Як військова Леся Лаврєнова наважилась на зміну статі — дивіться в одному з відео «Видимих».

Над проєктом працювала команда відеопродакшену «Cofounder», яка перемогла у мистецькому конкурсі Суспільного й відзняла історії «Видимих» у партнерстві з BBC Media Action. Ця ініціатива є частиною програми «Сприяння рівності та протидія дискримінації», яка реалізується Національним Демократичним Інститутом за фінансової підтримки Швеції.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.