Гурт 3ʼbeauties з Луцька та Денис Грищук із Нововолинська змагатимуться у фіналі Нацвідбору Дитячого Євробачення-2023

Гурт 3ʼbeauties з Луцька та Денис Грищук із Нововолинська змагатимуться у фіналі Нацвідбору Дитячого Євробачення-2023

24 лип. 2023

У понеділок, 24 липня, Суспільне Мовлення оголосило імена фіналістів Національного відбору на Дитяче Євробачення-2023.  Пʼятірку найсильніших обрали за результатом прослуховування десяти учасників лонглиста. Ними стали: гурт 3ʼbeauties, POLINA BABIY, Анастасія Бєлібова, Денис Грищук та Анастасія Димид.

Читайте також: Нацвідбір на Дитяче Євробачення: DEMCHUK, KHAYAT та Хмара доєднаються до вибору фіналістів

Учасниці гурту 3ʼbeauties, 13-річна Анна Ткач, 12-річна Владислава Волинець та 13-річна Олександра Коровицька, родом з Луцька. Дівчата стверджують, що їхня суперсила в єдності. Мріють наповнити своє творче життя яскравими музичними подіями та звершеннями, починаючи з перемоги на Дитячому Євробаченні. «У нас є синергія! Наша творча енергетика зʼєднується воєдино, і тому шанс на перемогу потроюється», — впевнені учасниці гурту.

12-річний Денис Грищук родом з Нововолинська, що на Волині, проте тимчасово проживає в польському Любліні. Каже, що його суперсила в тому, що він тверезо та реалістично дивиться на події, не ідеалізуючи їх. Переконаний: щоб чогось досягти — потрібно багато працювати. Юний співак мріє у майбутньому зібрати стадіон: «Хочу, щоб мій концерт відбувся в мирній Україні, сюди приїхали шанувальники зі всього світу і захопилися країною так само, як і я»

Музична продюсерка Нацвідбору Світлана Тараборова ділиться, що обрати пʼятірку фіналістів було складно: «Хотілося залишити всіх! Наша пʼятірка вийшла по-справжньому різноманітною та сильною. Тут і маленька дівчинка, яка співає народним голосом, і тріо дівчат, які своїми голосами немовби пташки пронизують до глибини душі, і запальний хлопчик з унікальним тембром, на якого хочеться дивитися, не відводячи очей, і дві неймовірні поп-діви Анастасія та Поліна. Ми сформували дуже сильну пʼятірку фіналістів, щоб український глядач та наше журі мали достойний вибір та змогли відчути, яка дитина має поїхати в Ніццу. Моя думка: будь-хто з цієї пʼятірки якісно, круто та професійно представить Україну на Дитячому Євробаченні. Я вболіваю за кожного!».

До прослуховування учасників лонглиста Суспільне долучило експертну раду, до якої увійшли представники сучасної музичної індустрії: DEMCHUK, KHAYAT та Євген Хмара.

Більше про фіналістів Національного відбору на Дитяче Євробачення-2023 читайте за посиланням.

Фінал Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2023 відбудеться в жовтні у форматі онлайн-концерту. Як і минулого року, до вибору представника України на Дитячому Євробаченні долучаться три члени журі. Склад журі фіналу визначать українці шляхом онлайн-голосування. 

Зазначимо, що заявки на участь у відборі на Дитяче Євробачення-2023 приймалися через форму на сайті junior.eurovision.ua з 17 червня до 9 липня включно. Нацвідбір мав розпочатися раніше, проте через хакерську атаку на сайти Суспільного Мовлення запуск відклали. Цьогорічний Нацвідбір на Дитяче Євробачення проходить під гаслом «Мрій сміливо!». Музичною продюсеркою відбору стала співачка й авторка пісень Світлана Тарабарова.

Дитячий пісенний конкурс Євробачення-2023 пройде у Франції. Фінал конкурсу відбудеться 26 листопада в Палаці Нікайя у Ніцці.

Минулого року представниця України Злата Дзюнька посіла 9-те місце на Дитячому Євробаченні-2022 в Єревані з піснею «Незламна». Злата отримала 111 балів та посіла 9-ту сходинку.

Україна бере участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення з 2006 року. Відтоді Україна один раз перемагала (Анастасія Петрик з піснею «Небо» у 2012 році) та двічі посідала друге місце (у 2008 та 2013 роках).

Радіо Промінь — офіційний радіопартнер Дитячого Євробачення.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника України, а також забезпечує участь представника України на Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2023.

Більше про Євробачення читайте у Facebook і Telegram, а також дивіться наш YouTube.