“Виборчий округ: Співбесіда” — передвиборче ток-шоу  з кандидатами-мажоритарниками в ефірі UA: ВОЛИНЬ

“Виборчий округ: Співбесіда” — передвиборче ток-шоу з кандидатами-мажоритарниками в ефірі UA: ВОЛИНЬ

21 чер. 2019

З 4 липня Волинська філія Суспільного запрошує кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) на дискусію в прямому ефірі ток-шоу “Виборчий округ: Співбесіда”.

Восени 2018 року в ефірі регіональних філій Суспільного мовника стартувала суспільно-політична передача "Виборчий округ", завданням якої стало налагодження якісного діалогу між народними депутатами та їхніми виборцями, а також аналіз професійної діяльності депутатів.

Перед позачерговими парламентськими виборами регіональні суспільні мовники в новому форматі — “Співбесіди” — мають на меті надати інформацію про місцевих кандидатів у депутати-мажоритарники, їхні передвиборчі програми, дізнатися в учасників перегонів, як вони бачать вирішення болючих проблем регіону, аби виборці могли зробити виважений самостійний вибір.

Генеральна продюсерка регіонального мовлення UA: Суспільне мовлення Марія Фрей зазначила, що станом на 09:30 20 червня 2019 року зареєстровано 584 кандидати в народні депутати від ОВО.

“Ми запросимо вас у прямі ефіри Суспільного в кожному регіоні, на всіх округах. Ми розповідатимемо про вас, ваше минуле та плани на майбутнє. Ми хочемо знати, навіщо ви йдете в Раду. Попереду у вас п’ять років відповідальної роботи, і ми маємо про все це розповісти виборцям”, — звернулася до кандидатів у депутати Марія Фрей.

У кожному випуску ток-шоу “Виборчий округ: Співбесіда” відбудеться дискусія з кандидатами в народні депутати України відповідного округу щодо їхньої мотивації, передвиборчої програми, компетентності та обізнаності з викликами регіону.

"Ще одні вибори і відповідно ще один шанс для українців делегувати повноваження людям фаховим, гідним, принциповим та обізнаним у проблемах та потребах кожного округу або ж навпаки – не підозрюючи цього, проголосувати за людину, яка задобрює гречкою, концертами, зникає і з’являється десь у Росії. Вважаю, що проект «Виборчий округ. Співбесіда» - це можливість показати виборцям та кандидатам істинне призначення народного депутата – це найманий працівник громади, для якого робота розпочинається виключно після співбесіди та офіційного набуття повноважень, а не після завершення піар-кампанії. Цей проект буде тестом і лакмусом для учасників політичних «мажоританих» перегонів, у прямому ефірі глядач матиме змогу побачити, чи орієнтується кандидат у запитах округу, чи готовий брати відповідальність за голосування законопроектів, чи буде він ініціативним, чи відповідають моральним якостям, які кожен виборець індивідуально вимагає від потенційного депутата, чи знає кандидат про те, як не лише перейматися проблемами округу, а й як їх вирішувати. Після такої співбесіди кожен, хто голосуватиме на цих виборах, зрозуміє, кого варто підтримати, а кого – ні", - розповів лінійний продюсер UA: ВОЛИНЬ Влад Зінкевич.

Волинська регіональна команда Суспільного веде активну підготовку до старту програм: запрошує кандидатів, аналізує їхні передвиборчі програми, збирає запитання від експертів і місцевих мешканців.

Випуски “Виборчий округ: Співбесіда” на телеканалі UA: ВОЛИНЬ стартують 4 липня о 17:10, у радіоверсії — на хвилях UA: Українське радіо Луцьк, а також на діджитал-платформах Волинської філії Суспільного. Стежити за розкладом можна  на сайті філії.

“В ефірі регіональних суспільних мовників вже транслюються експлейнери — короткі анімовані відео, які пояснюють, що зараз відбувається. В них ми говоримо про виборчу систему, законотворчі етапи та виборчий процес і навіть попереджаємо, що в ефірі Суспільного буде політична реклама”, — каже генпродюсерка Марія Фрей.

Нагадаємо, що Суспільне відмовилося від розміщення реклами з політичним змістом у позавиборчий період. Також у новому сезоні "Зворотний відлік. Парламентські" з 17 червня участь у дискусії беруть кандидати в народні депутати України за пропорційною системою (за виборчими списками кандидатів у депутати від політичних партій).