На Трійцю Волинська філія Суспільного транслюватиме урочисте богослужіння

На Трійцю Волинська філія Суспільного транслюватиме урочисте богослужіння

15 чер. 2019

17 червня на другий день Трійці з 9:00 до 12:00 Волинська філія Суспільного вестиме пряму трансляцію служби в Луцькому кафедральному соборі Святої Трійці на телеканалі UA: ВОЛИНЬ, а також дасть сигнал для поширення на інші регіональні суспільні мовники. Під час богослужіння на території храму працюватиме пересувна телевізійна станція.

Стрім трансляції буде на фейсбук-сторінках UA: ВОЛИНЬ та UA: Українське радіо Луцьк.

За словами продюсера UA: ВОЛИНЬ Костянтина Лоцмана, для команди Волинської філії UA: Суспільне мовлення — це новий досвід.

"Вперше ми транслюємо наживо богослужіння в Луцьку не лише для волинян, а й "роздаємо" на інші регіони. На спецпроєкт працює вся філія, без перебільшення. Технічна служба ще раз довела, що неможливого для наших інженерів немає: прокладено оптоволокно від приміщення філії до собору, аби забезпечити високу якість картинки й звуку. Оператори, режисери, звукорежисери чекають можливості продемонструвати свою майстерність. Це справді цікаво, небуденно, і це закономірно, що суспільний мовник висвітлює цю подію й долучається до урочистостей, транслюючи їх наживо для широкої аудиторії з усіх куточків України",  — зазначив Костянтин Лоцман.

 

Протоієрей Віталій Собко, голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії Української православної церкви, розповів, що церква має багаторічний досвід співпраці з регіональним телебаченням, на базі якого створене суспільне мовлення:

"Традиційно ми звертаємося з проханням про трансляцію богослужінь на найбільші церковні свята. Звісно, престольне свято кафедрального собору Святої Трійці — значна подія. Певний час через процес реформування Суспільного ми змушені були звертатися на інші телеканали, але вони подавали службу дещо вужче й без закадрового коментаря. Нині продюсер UA: ВОЛИНЬ Костянтин Лоцман  і фахівці телеканалу готові забезпечити пряму трансляцію з коментарем для волинян, які не можуть прийти до храму,  щоб стати безпосередніми учасниками богослужіння, але мають в цьому велику духовну потребу", — прокоментував протоієрей Віталій Собко.

Трансляцію урочистого богослужіння від UA: ВОЛИНЬ, зокрема, покажуть Одеська, Запорізька, Рівненська, Хмельницька, Тернопільська, Київська, Сумська і Львівська філії Суспільного.