Суспільний мовник Волині розповість про концерт духовної музики

Суспільний мовник Волині розповість про концерт духовної музики

29 тра. 2019

2  червня о 16:00 у Кафедральному костелі Святих Апостолів Петра і Павла у Луцьку відбудеться традиційний концерт духовної музики. Цього разу на лучан та гостей міста чекає зустріч  з відомими митцями з Києва ‒ органісткою, композиторкою, лауреаткою регіональних вокально-педагогічних конкурсів імені І. Козловського і К. Стеценка Світланою Островою, співачкою, лауреаткою міжнародних конкурсів Тетяною Мержановою (сопрано) та віолончелісткою Тетяною Павчинською.

 

 Концерти духовної музики в Луцьку давно стали доброю мистецькою традицією, яку інформаційно підтримує Волинський суспільний мовник. Організатори та учасники концерту, який відбудеться 2 червня, стануть гостями ранкових ефірів радіо і телебачення UA: ВОЛИНЬ.Про традиційні концерти духовної музики на Волині йтиметься у радіопередачі «Радіодень Луцьк». Про мистецьку подію нагадають і сторінки Волинської філії суспільного в соцмережах. Кільком глядачам і радіослухачам Волинської філії суспільного поталанить виграти квитки на концерт у ранковому телевізійному розіграші чи радіовікторині «Пан або пропав».

 

«Особисто переконаний, що духовність і музика - це ті дві складові, які відволічуть усіх від буденності та турбот. Волинська філія Суспільного мовлення України є інформаційним партнером концерту у костелі Петра і Павла, а тому зробимо усе, аби розділити цю атмосферу з нашими глядачами та слухачами. Стежте за ефірами Українського радіо. Луцьк та телеканалу  UA: ВОЛИНЬ», – зазначає продюсер телебачення UA: ВОЛИНЬ Влад Зінкевич.


У програмі концерту прозвучать твори Йоганна Себастьяна Баха, Йоганна Крістіана Баха, Астора Пʼяццоли, Артемія Веделя, Дмитра Бортнянського, Михайла Шуха, Світлани Острової, Ебергарда Венцеля, Жана Франсуа Дандріє, Алессандро Скарлатті, грузинські та грецькі наспіви, старовинна польська органна музика.