Команда UA: ВОЛИНЬ провела майстер-клас зі створення відеорезюме для фахівців місцевих центрів зайнятості

Команда UA: ВОЛИНЬ провела майстер-клас зі створення відеорезюме для фахівців місцевих центрів зайнятості

27 лют. 2019

Команда суспільного мовника Волині провела спеціалізований майстер-клас  з підготовки відеорезюме для фахівців Луцького міського, міськрайонного центрів зайнятості та районних філій Волинського центру зайнятості.

Спеціалісти центрів зайнятості без спеціальної техніки, освітлення, студій, допомагають пошукачам роботи підготувати відеорезюме. Знімають на власний телефон. Для того, щоб навчитись робити це максимально якісно – звернулись до професіоналів.

Секретами професійної майстерності з фахівцями місцевих центрів зайнятості поділились: головний режисер UA: ВОЛИНЬ - Тарас Сватула, оператор - Віталій Гаврилець, керівниця групи програмування - Софія Калюжна, керівникця ТО «Ранок» - Богдана Шевчук, продюсер - Костянтин Лоцман.

Розповідали про:

  • Мистецтво публічних виступів;
  • Акторську майстерність;
  • Техніку мовлення;
  • Основи операторської майстерності
  • Поведінку в кадрі

Телевізійники порекомендували для якісної зйомки відеорезюме використовувати телефонну фурнітуру і штативи, стежити за чистотою звуку, не писати відео навпроти вікна, правильно-горизонтально тримати телефон.

Очільниця творчої групи ранкового шоу UA: ВОЛИНЬ Богдана Шевчук розповіла про бажаний для зйомки зовнішній вигляд і вдалу локацію:

« Одяг не повинен «рябити», тло для зйомки варто вибрати однорідне. Кадр не може бути засвіченим чи занадто темним. Варто стежити за мовою і звертати увагу на наголоси. Тримати себе перед камерою невимушено і впевнено, щоб тремтіння голосу чи рук не виказувало хвилювання і розгубленості».

За словами керівниці групи програмування Софії Калюжної, корисним став спільний перегляд  вже записаних відео резюме і їх аналіз. Досвідчені телевізійники відразу давали фахові поради щодо покращення «картинки», звуку, доречності зміни планів, ретельніший підбір одягу та інші.

Робота суспільного мовника на благо громади полягає не лише в донесенні інформації, - вважає продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман;

« Ми розглядаємо будь-яку можливість співпраці з громадськими організаціями, мистецькими спільнотами, не уникаємо контактів з державними установами – аби це було в інтересах громади. Звісно, нам приємно, що по допомогу і поради звернулися саме до нас,  оскільки це визнання нашої професійності. Це також свідчить про довіру і є показником доступності Суспільного для тих, хто потребує нашої інформаційної підтримки чи професійної допомоги. Вивчати нюанси відеозйомки, роботи в кадрі і за кадром до нас приїхали спеціалісти з обласного центру і з районних підрозділів. Будемо і надалі підтримувати зв’язок і обмінюватися інформацією».

Від того наскільки якісним буде відеорезюме,залежить майбутнє працевлаштування шукачів роботи, наголошує начальниця відділу організації профорієнтації Волинського обласного центру зайнятості Наталія Балакіна:

«Для наших працівників тренінг на UA: ВОЛИНЬ був дуже корисним, повчальним і практичним. Щиро вдячні Волинському суспільному мовнику за допомогу і підтримку. Наші фахівці вперше побували у студіях, спробували себе у якості ведучих. Це дуже допоможе їм в організації публічних заходів. Ми отримали професійні поради доступною мовою в дуже комфортних доброзичливих умовах. Щодо запису відеорезюме, то практично половина пошукачів роботи, які пройшли онлайн співбесіди чи направили відеорезюме потенційним роботодавцям – в подальшому обов’язково працевлаштовуються».